dijous, 11 d’octubre del 2012

L'alfabetització informacional


L'alfabetització informacional és el coneixement que et permet fer una recerca d'informació digital adequada mitjançant eines per a poder seleccionar la informació correcte. Per  a poder dur a terme aquest procés hem de tenir en compte diferents factors: identificar, localitzar, avaluar, organitzar i crear, utilitzar i comunicar adequadament tal i com es defineix a la "Declaración de Praga: hacia una sociedad alfabetizada en información".

Avui dia, és important ser competent, pel que fa a l'alfabetització informacional degut al canvi que l'Internet ha suposat a la societat. Per aquest motiu, s'ha introduït un nou plà d'estudis universitaris, anomenat Pla Bolonyia, que es centra en que l'alumne s'ha de crear el seu propi coneixement. El professor, ha de ser el guia en aquest procés, per tal que assoleixi els objectius. Per tant en aquest nou pla d'estudis, els alumnes tendran un paper més actiu i autònom. L'alfabetització informacional juga un paper molt important a l'hora de fer treballs, i ampliar la informació donada pels professors.

 

http://www.observatoriofucatel.cl/wp-content/uploads/2011/04/internet.-25.jpg
Considerem, que és important, introduir aquestes competències des de l'educació primària i secundària, per tal que es converteixi en un hàbit, i tenir més facilitat per a trobar la informació adequada en cada moment.

1 comentari:

  1. El nostre grup està d'acord amb introduir els bons hàbits de treball lo abans possible per així els nostres futurs alumnes estiguin acostumats i no cometin els mateixos errors que nosaltres i que dominin d'un primer moment el concepte d'alfabetització informacional.

    Consideram però que és necessari ser competent tant en l'alfabetització informacional com amb tots els altres àmbits.

    ResponElimina